Dünyada ender bulunur.Türkiyede sadece Elazığ’da çıkan bu mermer 60 ülkeye gönderiliyor.Beyaz sarayda ve Kabe’de de bu mermerden kullanılmış . Hollywood’un ünlü yıldızları da evini Elazığ dan gelen bu mermerle döşemişlerdir.

“Hoşumuza giden yalanları avuç dolusu yutarız da , acı gerçekleri yudum yudum içeriz.”

II. Mehmed, Osmanlı İmparatorluğu'nun yedinci padişahı. Tarihî kaynaklarda ismi, Mehmed isimli diğer padişahlarınki gibi, Muhammed şeklinde geçer. İlk olarak 1444-46 yılları arasında kısa bir dönem, daha sonra 1451'den 1481 yılında ölümüne kadar 30 yıl boyunca hüküm sürdü

“Bunama” beynin hasar görmesi sonucunda ortaya çıkan çeşitli belirtiler için kullanılan jenerik bir terimdir. Beynin hangi bölümlerinin etkilendiğine bağlı olarak kendini farklı biçimlerde gösterebilir. Genellikle, kişinin zihni ve günlük görevleri planlama, gerçekleştirme yetileri zarar görür.

Karakucak ve yağlı güreşte manzum duaları ve coşturucu sözleriyle pehlivanları izleyicilere tanıtıp güreşi başlatan geleneksel görevli.Genellikle eski pehlivanlardandır. Güreş başlamadan önce ağır yürüyerek meydanın ortasına gelir. İki pehlivanı yan yana getirip yönlerini kıbleye çevirtir.Elini sırtlarına vurarak eğilmelerini söyler.Pehlivanlar rük... Karakucak ve yağlı güreşte manzum duaları ve coşturucu sözleriyle pehlivanları izleyicilere tanıtıp güreşi başlatan geleneksel görevli.Genellikle eski pehlivanlardandır. Güreş başlamadan önce ağır yürüyerek meydanın ortasına gelir. İki pehlivanı yan yana getirip yönlerini kıbleye çevirtir.Elini sırtlarına vurarak eğilmelerini söyler.Pehlivanlar rükûya varır gibi eğilip ellerini diz kapaklarına dayarlar.İkisinin arkasında duran cazgır sağ elini sağdakinin , sol elini soldakinin sırtına sadece vurur.Daha sonra yaş ve kademe göre adlarını verip memleketlerini , hangi oyunlarda başarılı olduklarını şiirsel bir dille anlatarak güreşçileri meydana salar.Cazgır bazı yörelerde “salavatı” “ Meydancı” “okuyucu” “Peşrevci”gibi adlarla da anılır.

Devamını Oku...

“Daha bir sürü şey şuramda darmadağın.”

Acemi Cadı ve Bücür Cadı gibi diziler vardı bir zamanlar

göbek üstüne bardak ve çerez tabağını koyabilme yetisi

içinde akrep kertenkele gibi hayvanları bulunduran parası az olan kişiler için konaklama imkanı sağlayan yapılar

(YÖK) Kasım 1981’de 2547 sayılı Yükseköğretim kanunu’yla Yükseköğretim kurumlarını yönetmek üzere oluşturulan , daha sonra anayasal statü kazanan kuruluştur. Yasaya göre YÖK’ün yetkileri arasında rektörlerin disiplin işlemlerini karara bağlamak , öğretim üyelerinin kurumlarıyla ilişkilerini kesmek ya da öğretim üyelerini denenmek üzere başka bir yükseköğretim kurumuna atamak gibi yetkileri vardır.